Barion Pixel
By using our website, you consent to the use of cookies in accordance with the Cookie Policy.

Legszebb ajándék nőknek - de hogyan találod meg az igazit?

Rálelni a legszebb női ajándékra pont ugyanolyan kaland és kihívás, mint megtalálni szíve választottját. Adok pár hasznos támpontot hozzá! 

Biztosan mindenki találkozott már az “50 legszebb ajándék nőknek” típusú életmód cikkel. Alapvetően jószándékú írásokról van szó, csupán annyi a gond vele, hogy nem az igazi problémával foglalkoznak benne. 

Amikor egy nő megajándékozása foglalkoztat bennünket, akkor valójában soha nem az ötletek hiányoznak! Bárki fel tud sorolni 50 női ajándékötletet csípőből, és sokaknak az 500 se okozna gondot. 

Az ajándék nőknek téma esetén az igazi kérdést a bizonytalanság táplálja: nem tudjuk eldönteni, a rengeteg ötlet közül épp akkor, arra az alkalomra, az a bizonyos nő minek örülne. 

Mivel lepjem meg az anyám az 60. születésnapjára, hogy közben ne sértsem meg a korával? Hogyan hassam meg eljegyezni kívánt menyasszonyomat a könnyekig? Mivel lepjem meg 20 év házasság után a feleségem? Mit kapjon a barátnőm a 20. randinkon, hogy egy kis lendületet vigyek a kapcsolatba? És így tovább… 

A sikeres ajándékozás nagy titka, hogy legelőször is megértem, kinek, milyen alkalomból, milyen szándékkal akarok ajándékot venni, meglepetést okozni. Utána már lehet ötletelni, pörgetni a már említett 50 szuper ajándék ötlet típusú cikkeket is. Hát lássuk azt a megértést!

Ki az a nő nekem, akit szeretnék megajándékozni? 

A megajándékozni kívánt nővel való kapcsolat alapvetően meghatározza, hogy mi legyen az ajándék. Nagyon nem mindegy, hogy a feleségemnek, a barátnőmnek, a kislányomnak, az anyukámnak, a nagymamámnak, a nagynénimnek, az unokahúgomnak, esetleg a gyermekem tanárnénijének vagy a szomszédasszonynak szeretnék ajándékot adni. 

Íme néhány alapvetés:

 • Érdeklődési kör: ajándék választáskor figyeljünk oda, hogy az illető mivel foglalkozik, van-e hobbija, mi az a tevékenység, ami feltölti energiával, és ezekhez passzoló ajándékokra fókuszáljunk.
 • Általános ízlés: itt a színek, stílusok, ízek jelentőségéről van szó. Ha valaki az édes fehér bort szereti, akkor ne traktálja száraz vörössel. Ha valaki a színes, harsány színeket szereti, akkor a csomagoláskor jusson ez is az eszébe. Ha valakinek fiatalos, lendületes a stílusa, akkor az ennek megfelelő ajándékötleteket vegye előre. És a legfontosabb: soha ne a saját ízlésünket erőltessük másra!
 • Életkor: másfajta típusú ajándékra vágyik egy gyerek, egy fiatal és egy felnőtt is. Mondjuk ha egy unokahúgról van szó, gyerekként egy jópofa játéknak, egy finom csokoládénak fog örülni, tinédzserként talán egy jól eltalált ruha vagy élmény lesz a tuti meglepetés, míg családanyaként egy elegáns ékszer vagy egy jól összeállított női ajándékcsomag boldogítja majd. 
 • Általános állapot: ha az ajándékozott például beteg, vagy éppen szülés előtt áll, akkor az ajándékot ennek megfelelően válasszuk ki. Sőt a mellékelt személyes üzenetek tartalmára is érdemes ilyenkor külön figyelmet szentelni - egy amúgy vicces üzenet is könnyen félreérthető ilyen kiszolgáltatott helyzetben. 
 • Személyiség: egy vidám és nyitott személynek szánjunk valami kreatívat, egy szervezett és rendszerető személynek pedig valami praktikusat. Igenis vannak hölgyek, akik többre becsülnek egy szívecskés bonbon helyett egy csavarkulcs-készletet. 

Hogyan tudjam meg egy nőtől, hogy milyen ajándékra vágyik? 

Általában akkor válik be igazán egy ajándék, ha a nő is vágyik rá. De hogyan tudjuk meg, mi egy nő vágya? Következzen néhány egyszerű praktika, hogy a szükséges információhoz juss. 

 • Kérdezzen rá: a legegyszerűbb és legbiztosabb módja annak, hogy megtudjuk, milyen ajándékra vágyik egy nő, ha őszintén megkérdezzük őt. Nem túl eredeti, de ha végképp nem jutunk egyről a kettőre, akkor lehet, hogy ez a leginkább célravezető.
 • Megfigyelés: a nők akarva-akaratlanul gyakran elárulják, hogy milyen dolgokat szeretnének, akár egy beszélgetés során. Figyeljünk oda, ha olyan dologról tesz említést, ami tetszik neki, vagy ami hiányzik az életéből. 
 • Nézzen szét az otthonában: a hölgy otthonában található tárgyak és berendezések sokat elárulhatnak az ízléséről és az érdeklődési köréről. Persze itt némi nehézséget jelent, ha nem rokonról vagy családtagról van szó. 
 • Kérjen segítséget barátaitól: a barátai és családtagjai ismerik a legjobban őt, és jól tudják, hogy milyen dolgokat részesít előnyben. Kérjen segítséget tőlük, hogy megtudja, milyen ajándékra vágyik.
 • Ötletelés: nézzen körül az interneten vagy életmód magazinokban, hogy megtudja, mik az aktuális nőknek szóló ajándékozási trendek, miket kínálnak a boltok.  

Az is fontos, hogy az ajándékot ne csak az árára alapozva válasszuk ki, hanem vegyük figyelembe, hogy az ajándékozottnak mennyire jelentene valódi örömet. Néha a kettő egybevág, de egy kellő utánjárással beszerzett meglepetés sokkal maradandóbb lesz, mint egy üres, de drága ajándék, amihez a megajándékozott nő nem tud érzelmileg kötődni. 

Ajándék nőknek alkalom szerint 

A hölgyeknek néha még különösebb alkalom nélkül is illik vinni valamilyen kedvességet, apróságot, csak hogy kifejezzük, gondoltunk rájuk. Viszont az alkalmakat meg aztán illik nem elfelejteni! Igyekeztem csoportosítani ezeket, aszerint, hogy családi, vagy személyre szabott, illetve rendszeres vagy rendszertelenül előforduló alkalmakról van-e szó. 

Valentin nap, nőnap, anyák napja, lánybúcsú, házassági évforduló

Ezek mind olyan ünnepek, amelyeknek a középpontjában a nők állnak. Van néhány bejáratott női ajándék, amelyekkel nehéz mellélőni: egy szép virágcsokor ezekre az alkalmakra például mindig telitalálat. Apró ötletekkel érdemes azonban feldobni a hagyományos megoldásokat. A szokásos virágcsokor helyett mondjuk egy virágbox ütősebb lehet, vagy egy személyes üzenet vagy fotó melléklet az ajándékcsomaghoz. 

A lánybúcsú talán az egyetlen kivétel: itt pont a bevállalósabb, meglepőbb, viccesebb ajándékok vésődnek be az emlékek közé. Élményprogramokkal, érzelmes-vicces üzenetekkel, játékos, személyre szabott kvízekkel, zajos és harsány partikellékekkel lehet lenyűgözni a leendő asszonyt, aki most utoljára még szeretné megélni a fiatalság és felelőtlen könnyedség bohó pillanatait.   

Névnap, születésnap, húsvét, karácsony

Ezek a hagyományos ünnepek sokszor összehozzák a családokat. Nem ritka, hogy névnapra, születésnapra az ünnepelt nő egy összcsaládi ajándékot kap a családtagoktól, rokonoktól. Érdemes ilyenkor jó előre leegyeztetni a részleteket. Az is bevett szokás, hogy húsvétra és karácsonyra egy nagyobb családi ajándékot kapjanak a családok, ebben az esetben figyeljen arra, hogy a család hölgy tagjai is megtalálják azt, aminek örülnek. 

Ha nem a család adja a keretet ezekhez az alkalmakhoz, akkor viszont muszáj lesz mozgósítani az agytekervényeket, hogy mivel is lehet igazán feldobni a különleges napot. Kevés például az olyan webshop, ahol azonnal megtalálod a “születésnapi ajándék nőknek”  vagy a “karácsonyi ajándék nőknek” menüpontot, pedig ezek célzottan segítenek szűkíteni a kínálatot.

Esküvő, babaváró, ballagás

Ezek nem minden évben előforduló alkalmak, így kiemelt figyelmet kívánnak. A ballagásnál szinte kényszeresen elhalmozzák a rokonok az illető kishölgyet ékszerekkel, ami valljuk be, könnyebb, mint megfogalmazni egy olyan útravaló gondolatot, tanácsot, ami később kapóra jöhet az élet forgatagában. Érdemes egy személyes üzenetet mellékelni, hogy az ajándékunk maradandó is legyen. 

Az esküvők és a babaváró esetében pedig legtöbbször az a kihívás, hogy csak a nőre legyünk tekintettel, vagy pedig a házaspárra, illetőleg a születendő/megszületett gyerek érdekeire is? Babaváróra egy pelenkatorta magában vagy kiegészítő ajándékként is nagyon jól működik, de esküvői ajándékozás  esetén is hatásos, ha a menyasszony esetleg már a szíve alatt hordja a jövendő gyermeket. Érdemes 1-2 mérettel nagyobb pelenkával készülni az aktuális méretnél, hogy a pár biztosan fel tudja használni. 

Elismeréshez, tisztelgéshez, hálához, búcsúhoz kapcsolódó női ajándékok

Ide számíthatóak a hivatalosabb alkalmak, amikor tanévzáráskor megköszönjük a hölgy tanárok, vagy akár a bölcsödében a dadusok, óvodában az óvónők munkáját. Saját tapasztalatunk, hogy ezen a fronton a praktikus ajándékok éppúgy megállják a helyüket, mint amik inkább az érzékekre hatnak. Ne intézzük el egy legyintéssel, hogy nekik ez a hivatásuk, minek ide ajándék... Ők azok, akik gyermekeinket gondozzák, nevelik, igazán megérdemlik az elismerést, a tiszteletet.

Egy komolyabb műtéti, gyógyászati beavatkozást, esetleg szülést is illik megköszönni egy doktornőnek és az ápolónőknek, női gondozóknak is. Figyelem! A hálapénzt már egy ideje a törvény se teszi lehetővé, hálapénz helyett kitűnő alternatíva a hála ajándék. 

Munkahelyi alkalmak ajándékozáshoz

Ehelyütt jussanak eszünkbe a munkahely alkalmak is: egy hölgy kollégától való elköszönés, nyugdíjba vonulás, egy komoly teljesítmény vagy siker megünneplése mindig izgatott gondolkodásra készteti munkatársakat, vajon mi válik be igazán? 

Minél közelebbi viszony fűzi a kollektívát az ünnepelt női személyhez, annál kevésbé lesznek hatásosak a sablonos megoldások. Ilyen esetekben mindennél fontosabb a személyesség, azaz hogy az ajándékból kiderüljön, mi köt minket ahhoz, akit megajándékoztunk. 

Eddigi megrendelőink visszajelzései alapján azok a megoldások működnek a legjobban, amelyek kombinálják az értéket és a személyességet. Pl. egy fotóalbum az elmúlt évek eseményeiből, egy videóválogatás a csapatépítők legjobb pillanataiból, vagy akár csak egy mindenki által aláírt fotó nagyon jól passzol egy ékszerhez, egy szép tollhoz, vagy akár egy ajándékcsomaghoz.   

Sablonos megoldások helyett egyedi ajándékok nőknek

Egy nőnek szánt ajándék minél egyedibb, minél különlegesebb, annál nagyobb hatást gyakorol majd rá. És itt nem kizárólag túl drága, vagy nehezen beszerezhető holmikra kell gondolni. Inkább a személyesség, az egyedi kivitelezés fog számítani. 

 • Személyre szabott üzenet, gravírozás: ajándéktárgyakat, mint például ékszereket, táskákat, vagy poharakat gravírozhatunk a nő nevével, dátummal, vagy mellékelhetünk egy szívhez szóló kedves üzenetet.
 • Fotó- vagy videómontázs, fotó melléklet: nagy munka, különösen, ha a fotóalbumokat, videókat is be kell szerezni, hát még, ha a több évet vagy évtizedet felölelő időt is be akarjuk mutatni, kiemelve a jelentősebb momentumokat, családtagokat, rokonokat és barátokat. Ugyanakkor nagyon hatásos ajándék, mert kevesen szánják rá az időt. Leegyszerűsített változata, amikor egyetlen jól kiválasztott képet mellékelünk az ajándékhoz.
 • Élményajándékok: ehhez jól kell ismerni az illető nőt, és hogy milyen helyszínek, városok kedvesek a szívének, milyen országok szerepelnek a bakancslistáján. Élményajándék lehet egy masszázs, egy romantikus vacsora, egy nyaralás, de akár egy egynapos kirándulás is.
 • Egyedi és kreatív ajándékok: ilyen lehet egy saját készítésű tárgy, egy személyre szabott ajándékcsomag. Nem árt, ha van kézügyességed és fantáziád, vagy legalább az egyik. 
 • Ajándékcsomagolás: az ajándékot szépen és egyedi módon csomagolva is meglephetjük a nőt. 

Milyen ajándékot vegyek egy nőnek?

Sokféle szempont került terítékre, és mindegyiknek egy célja volt, hogy kielégítő választ találjunk arra a nagy kérdésre: milyen ajándékot vegyek egy nőnek? A cikk végére érve még érdemes sorra venni néhány tipikus női érdeklődési kört.

 • Divat és stílus: elegáns és trendi ruhák, kiegészítő ruhadarabok, lábbelik
 • Ékszerek: karkötők, gyűrűk, nyakláncok
 • Kézműves vagy gourmet termékek, finomságok: csokoládék, mézek, lekvárok, finom italok, pástétomok, akár egy ajándékkosár formájában 
 • Háztartási dolgok, lakberendezés: ideértve bútorokat, dekor elemeket, műalkotásokat 
 • Szépségápolás: kozmetikumok, parfümök, testápolók
 • Könyvek és olvasás: a konkrét könyveken, albumokon, magazinokon túl ide tartoznak például az ebook olvasók és könyvutalványok is
 • Utazás: különböző kultúrák, új helyek megismerése
 • Programok: fesztiválok, koncertek, színház, mozi, múzeumok
 • Gasztronómia: ételek, receptek, receptkönyvek, közös főzés, különleges éttermek
 • Fitnesz és egészség: sport programok, sportutalványok, sporteszközök, egészséges ételek, étrendkiegészítők
Reméljük, a szempontokon túl konkrét ötleteket is tudtunk nyújtani. Tekintse át női ajándékcsomagjainkat!
Top of page